Houtrotreparatie

Een nieuw kozijn, dat is in vele gevallen niet nodig. In de laatste jaren zijn de epoxy producten in kwaliteit zeer toegenomen en zo ook de mogelijkheden.

Pasta vulling
Voor de kleine reparaties in hoekverbindingen of verstekken, wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een epoxy pastareparatie.Het aangetaste hout wordt volledig verwijderd tot er gezond hout over is d.m.v. frezen of wegzagen. Daarna wordt er een primer aangebracht voor een goede hechting en om een zuigende ondergrond tegen te gaan. Het geheel kan dan opgevuld worden met een epoxy vulmiddel, hierna kan het geheel afgeschuurd worden en geschilderd.

Lamineren
Lamineren wordt vaak gebruikt bij grotere reparaties, hier wordt het aangetaste deel weggezaagd, en opgevuld met een hardhout lijmverbinding. Het aangetaste hout wordt volledig verwijderd tot er gezond hout over is. Het verwijderde gedeelte wordt met nieuw hout opmaat gemaakt. Het geheel wordt met epoxy vulmiddel verlijmt en opmaat terug geplaatst, hierna kan het geheel afgeschuurd worden en geschilderd.

Deelvervanging
Deelvervanging wordt gebruikt als bijv. een onderdorpel zodanig aangetast is dat een pasta vulling of lamineren niet meer mogelijk is. Zo kunnen ook raam roedes of stukken kozijn vervangen worden. Het aangetaste hout wordt volledig verwijderd tot er gezond hout over is. Het verwijderde gedeelte wordt met nieuw hout opmaat gemaakt. Het geheel wordt met epoxy vulmiddel verlijmt en opmaat terug geplaatst, hierna kan het geheel afgeschuurd worden en geschilderd.